Ας γνωριστούμε..

Καλωσήρθατε στο nutritionblog μου! Ονομάζομαι Αγγελική Μοράρη και είμαι απόφοιτη του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η μεγάλη μου αγάπη για τον τομέα της Διαιτολογίας & Διατροφής αποτέλεσε κίνητρο να συνεχίσω τις σπουδές μου στη Λευκωσία. Έτσι στα πλαίσια παρακολούθησης του μεταπτυχιακού προγράμματος Εφαρμοσμένης Διατροφής & Διαιτολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου εξειδικεύτηκα στον τομέα της Κλινικής Διαιτολογίας. Παράλληλα εργαζόμουν στο Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στη Λευκωσία στα πλαίσια της εξειδίκευσης μου, με διαιτολόγια εξατομικευμένα σε ποικίλες παθολογικές καταστάσεις.

Το 2014 εργάστηκα στoν τομέα της διατροφής στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» με αρμοδιότητες σχεδιασμού και ελέγχου εξειδικευμένων διαιτολογίων σε νοσηλευόμενους ασθενείς με ποικίλα παθολογικά νοσήματα. Το 2015, στα πλαίσια της εκπόνησης της πτυχιακής μου μελέτης, σε συνεργασία με τη Νευρολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, μελέτησα την επίδραση του βαθμού υιοθέτησης της Μεσογειακής Διατροφής στον κίνδυνο εμφάνισης γνωστικών διαταραχών σε ασθενείς με νευροεκφυλιστικά νοσήματα αποκτώντας σημαντική εμπειρία στον τομέα της κλινικής διαιτολογίας.
Έχω δημοσιεύσει περιλήψεις (abstracts) στο επίσημο περιοδικό της ESPEN Clinical Nutrition και εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά. Επίσης έχω συμμετάσχει με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις σε πανελλήνια συνέδρια.

Η αρθρογραφία αποτελεί μεγάλη αγάπη για μένα.. Άρθρα μου θα βρείτε στο paidorama.com , iatronet.gr , newwoman.gr , childsafety.gr , missbloom.gr , queen.grΚάρτα Διαβήτη και στο τεύχος στα Χρώματα του Διαβήτη, στο τεύχος Ευεξία & Διατροφή του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας & Διατροφής καθώς και στο περιοδικό Fitness Shape .